نحوه استفاده صحیح از دنده اتوماتیک

5/5 - (28 امتیاز)

نحوه پارک ماشین اتومات

برای اینکه خودرو همیشه بهینه کار کند باید از خودروی دنده اتومات به نحوی صحیح استفاده شود. شما عزیزان با دانستن نحوه استفاده صحیح از دنده اتوماتیک می‌توانید هزینهٔ تعمیرات را به میزان قابل‌توجهی کاهش دهید. در این مقاله، به نحوه استفاده صحیح از دنده اتوماتیک، رانندگی با دنده اتوماتیک در ترافیک و معنی حروف دنده اتوماتیک پرداخته‌ایم پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

نحوه استفاده صحیح از دنده اتوماتیک گیربکس اتوماتیک جهان خودرو1

قبل از استفاده از دنده گیربکس اتوماتیک، باید بخش‌های اصلی آن را بشناسید. این بخش‌ها عبارت‌اند از:

دنده پارک (P): برای قفل خودرو در مکان پارک و جلوگیری از حرکت آن.

دنده عقب (R): برای حرکت خودرو به عقب.

دنده خلاص (N): در این حالت خودرو در حالت خلاص قرار می‌گیرد.

دنده درایو (D): برای حرکت خودرو روبه‌جلو.

نحوه تعویض دنده گیربکس اتوماتیک گیربکس اتوماتیک جهان خودرو

نحوه تعویض دنده گیربکس اتوماتیک

اگر قصد خرید خودروی دنده اتومات را دارید باید پیش از حرکت با خودرو با نحوه تعویض دنده گیربکس اتوماتیک آشنا باشید. در غیر این صورت ممکن است به ماشین آسیب وارد کنید و مجبور به پرداخت هزینهٔ تعمیر شوید. درصورتی‌که گیربکس اتوماتیک شما دچار مشکل شده است برای اطلاع از هزینه تعمیر گیربکس اتوماتیک می‌توانید با شماره تماس‌های موجود در سایت تماس حاصل فرمایید. در ادامه نحوه استفاده صحیح از دنده اتوماتیک را آموزش داده‌ایم پس با ما همراه باشید.

روش شروع: پیش از شروع حرکت خودرو، دنده را به حالت پارک (P) یا خلاص (N) قرار دهید. سپس کلید را به حالت استارت بچرخانید.

تغییر دنده: برای تغییر دنده از پارک (P) به درایو (D) یا دیگر حالت‌ها، پدال ترمز را تا انتها فشار دهید و دنده را به حالتی که می‌خواهید تغییر دهید. در برخی از خودروهای اتوماتیک، یک دکمه بر روی دسته دنده گیربکس وجود دارد، اگر خودروی شما هم دارای این دکمه است، برای تغییر دنده آن را فشار دهید.

توقف خودرو: برای توقف خودرو، پدال ترمز را به‌تدریج فشار دهید تا خودرو به طور کامل متوقف شود. سپس همان‌طور که پدال ترمز را تا انتها فشار داده‌اید، دنده را به حالت پارک (P) ببرید.

حرکت به عقب: اگر می‌خواهید به عقب حرکت کنید، دنده را به حالت (R) ببرید و پایتان را از روی پدال ترمز بردارید.

تا اینجا با نحوه تعویض دنده گیربکس اتوماتیک تا حدی آشنا شدید. در ادامه می‌خواهیم به نحوهٔ رانندگی با دنده اتوماتیک در ترافیک بپردازیم پس با ما همراه باشید.

رانندگی با دنده اتوماتیک در ترافیک گیربکس اتوماتیک جهان خودرو

رانندگی با دنده اتوماتیک در ترافیک

رانندگی با دنده اتوماتیک در ترافیک بسیار آسان‌تر از دنده دستی است، اما به‌هرحال نیاز به توجه و دقت دارد. لازم به ذکر است که گیربکس‌های مختلف معایب و مزایای خاص خود را دارند. اگر می‌خواهید بدانید که کدام گیربکس اتوماتیک بهتر است، در ابتدا باید نیازهای خود را شناسایی کنید و متناسب با آن نیازها نوع گیربکس را انتخاب کنید. در ادامه به شما نکات و راهنمای عملی برای رانندگی با دنده اتوماتیک در شرایط ترافیکی پرتردد را خواهیم داد. پس با ما همراه باشید.

استفاده از پدال ترمز

در ترافیک‌های روان، باید بتوانید با استفاده از پدال ترمز سرعت خودرو را به‌خوبی کنترل کنید. به‌موقع و با دقت ترمز بگیرید تا فاصلهٔ مناسب را با خودروهای جلویی حفظ کنید. در ترافیک‌های روان نیاز به تغییر حالت دنده نیست همان حالت درایو مناسب است.

استفاده از دنده‌های مختلف

باتوجه‌به شرایط ترافیکی، از دنده‌های مختلف دنده گیربکس اتوماتیک خود استفاده کنید. مثلاً در ترافیک روان، از حالت درایو (D) استفاده کنید. در صورت نیاز به توقف‌های مکرر، از حالت خلاص (N) استفاده کنید.

آمادگی برای توقف

در ترافیک اگر نیاز به توقف کامل بود، دنده را به حالت پارک (P) برده و دستتان از روی دسته دنده بردارید.

لازم به ذکر است که رانندگی با دنده اتوماتیک در ترافیک ممکن است نیاز به توجه بیشتری داشته باشد؛ اما با رعایت نکات فوق و کسب تجربهٔ رانندگی می‌توانید با راحتی بیشتری در ترافیک‌های روان و سنگین حضور پیدا کنید.

رانندگی با دنده اتوماتیک در ترافیک گیربکس اتوماتیک جهان خودرو1

معنی حروف دنده اتوماتیک

دنده گیربکس اتوماتیک برخلاف دنده دستی، از عبارات گفته شده به جای اعداد برای نمایش وضعیت دنده استفاده می‌کند. تا اینجا تا حدی با معنی حروف دنده اتوماتیک آشنا شدید. در ادامه می‌خواهیم به توضیح بیشتر بپردازیم.

P – پارک (Park)

حالت پارک به منظور قفل‌کردن خودرو در مکان پارک و جلوگیری از حرکت آن استفاده می‌شود. این حالت باید زمانی انتخاب شود که می‌خواهید خودرو را ترک کنید.

R – عقب (Reverse)

حالت عقب برای حرکت خودرو به عقب استفاده می‌شود. وقتی از دنده‌عقب استفاده می‌کنید، باید دقت کافی داشته باشید و با کمی توجه به پس‌وپیش خودرو حرکت کنید.

N – خلاص (Neutral)

در این حالت، خودرو در حالت آزاد قرار دارد و چرخ‌های آن با موتور اتصال برق ندارند. حالت خلاص معمولاً زمانی انتخاب می‌شود که می‌خواهید خودرو را بکشید یا جابه‌جا کنید. از حالت خلاص همچنین برای راه‌اندازی خودرو در مواقع اضطراری نیز استفاده می‌شود.

D – درایو (Drive)

این حالت برای حرکت خودرو روبه‌جلو استفاده می‌شود. در حالت درایو، دنده گیربکس به‌صورت اتوماتیک تغییر می‌کند و خودرو به جلو حرکت می‌کند.

L – دنده‌سنگین (Low)

در بعضی از خودروها، حالت L به منظور محدودکردن دور موتور و افزایش نیروی ترمز موتور (با تغییر تعداد دورهای موتور) در شرایط برفی، گلی و کوهستانی استفاده می‌شود. این حالت به شما کمک می‌کند که خودرو را در شرایط نام‌برده بهتر کنترل کنید.

معنی حروف دنده اتوماتیک گیربکس اتوماتیک جهان خودرو

نکات مهم:

حتماً از حالت پارک در هنگام ترک خودرو استفاده کنید.

برای تغییر حالت‌ها، دسته‌دنده را با دقت حرکت دهید.

دقت کنید که همیشه در حالت درایو (D) نباشید و در شرایط مختلف از حالت‌های دیگر نیز استفاده کنید.

در صورت خراب‌شدن گیربکس اتوماتیک حتماً از قطعات اصل و با کیفیت استفاده کنید. برای اطلاع از قیمت قطعات گیربکس al4 و… از فروشگاه جهان خودرو دیدن کنید.

حال که بامعنی حروف دنده اتوماتیک آشنا شدید بهتر است با نکات مهم دیگر هم آشنا شوید.

کنترل پدال‌ها:

پدال ترمز و پدال گاز مهم‌ترین پدال‌ها در رانندگی با خودروی دنده اتوماتیک هستند. باید با دقت از این دو پدال استفاده کنید تا سرعت و توقف خودرو را کنترل کنید.

استفاده از ترمز موتور

در صورت نیاز به کنترل بیشتر در سربالایی‌ها یا در سرازیری‌ها، می‌توانید از حالت ” دنده‌سنگین ” یا “Low” استفاده کنید تا از ترمز موتور بهره‌مند شوید.

نحوهٔ استفاده از دسته‌دنده

دسته‌دنده را با دقت و بدون تنش در دست بگیرید. تغییر حالت دنده را با آرامش انجام دهید.

مطالعه کتابچه راهنما

هر خودرو دارای کتابچه راهنمایی خود است. باید این کتابچه را مطالعه کنید تا نکات و ویژگی‌های خاص خودروتان را بفهمید.